Pages

Jun 14, 2011

Geopathies_Shqiperia ne Ekspoziten e 54t Internacionale te Artit ne Bienalen e Venecies

Pese artiste shqiptare do perfaqesojne Shqiperine ne edicionin e 54t te Ekspozites Internacionale te Artit ne Bienalen e Venecies nga data 4 Qershor-27 Nentor 2011.
Ne mars, kuratori i pavijonit shqiptar, profesori italian i artit Riccardo Caldura prezantoi ekipin shqiptar te perbere nga: Anila Rubiku, Orion Shima, Gentian Shkurti, Eltjon Valle dhe Driant Zeneli.
Ekspozita eshte titulluar Geopathies sepse tregon lidhjet e artit me kontekstin gjeografik, shoqeror dhe ate historik.
Caldura ka shprehur se keta artiste jane zgjedhur ne baze te pervojes se tyre profesionale ne vend dhe jashte, si dhe nga shumellojshmeria e menyres se punes, qofte ajo stilistike apo formale.
-
" Hats protect ideas," by Anila Rubiku

No comments: