Pages

Jun 21, 2011

Open Invitation | Ftese e Hapur

Call For Applications
Summer 2011 Feature-film Production Grants
.
San Francisco, CA - June 20, 2011- Ne perpjekjet e saj te vazhdueshme per te promovuar filma origjinale nga individe ne mbare boten, The Global Film Initiative (GFI) sapo ka shpallur hapjen e programit ‘Summer 2011 feature-film production grant’. Aplikimet do te pranohen deri ne 15 Korrik 2011, dhe fituesit do te shpallen ne Shtator 2011.
.
GFI jep fonde dy here ne vit per filmmakers, puna e te cileve shfaq persosmeri artistike, origjinalitet dhe nje rrefim te realizuar. Qellimi i ketij programi eshte zhvillimi i industrive lokale kinematografike, duke i ofruar publikut nje shumellojshmeri perspektivash kulturore. Ndihma monetare mbulon prodhimin e plote te nje filmi, si dhe shpenzimet per post-production (sound mixing, redaktimi, aparaturat, etj.)
.
Kete vit, GFI do te japi deri ne $10.000 per aplikantin fitues te Summer 2011. Te interesuarit mund te paraqesin me shume se nje film, por jo dokumentare ose filma te shkurter.
 .
GFI mbeshtet plotesisht traditat e rrefimit ose storytelling nga e gjithe bota. Gjithashtu, i fton te gjithe aplikantet e kualifikuar te paraqesin punen e tyre. Per me shume te dhena mbi kete process, ju lutem vizitoni www.globalfilm.org/granting.htm.
 .
APPLICATION DEADLINE | AFATI PER APLIKIM : 15 Korrik 2011
 .
GFI pranon aplikime per fonde nga keto vende: Afrika, Azia (pervec: Japonia, Singapori, Korea e Jugut dhe Tajvani), Ishujt Karaibe (pervec: Kuba), Evropa Qendrore dhe Lindore (pervec: Bashkimit Europian), Amerika Latine, Lindja e Mesme (pervec: Irani) dhe Oqeania (pervec: Australia dhe Zelanda e Re).
 .
The Global Film Initiative
GFI eshte nje organizate jo-fitimprurese e bazuar ne USA. Ajo ka si qellim te mbeshtese filmin e pavarur (independent film) ne Afrike, Azi, Evrope Qendrore dhe Lindore, Ameriken Latine dhe ne Lindjen e Mesme. E themeluar ne 2002 per te promovuar mirekuptim nderkulturor nepermjet kinematografise, GFI jep cdo vit cmime/fonde per filmmakers qe e meritojne, si dhe mbeshtet nje turne filmi te quajtur Global Lens (GL). Per me shume informacione mbi GL , programet dhe filmat e saj, ju lutem vizitoni: www.globalfilm.org.

No comments: