Pages

Sep 25, 2011

Think Space | Moral Borders Competition


Programi Think Space ka shpallur konkursin e 4t internacional te arkitektures Moral Borders (Kufijte Morale).
Si shfrytezohet Roli i Kufijve per te interpretuar moralitetet e Utopive te Mundshme?
Konkursi inkurajon pjesemarresit te shohin ne nje menyre radikale kushtet apo kuptimet qe u jepen sot kufijve. Ato duhen menduar jashte normave stereotipike apo modeleve te implementuara (apo pranuara) qe tashme jane rezultuar te pasuksesshme. Ne te njejten kohe, propozimet duhet te eksplorojne dhe rikonfigurojne rolin e kufijve ne nivele shoqerore; si shfrytezohet ky rol per te gjetur utopi (te mundshme) me nuanca te shumta morale.
Duke mos qene shume specifike, kufijte apo standartet qe veme sot (cfare lejohet ose ndalohet) kthehen nga nje vije apo nje gardh, ne nje gremine apo fushe –nje interval i pafundshem interpretimesh qe kerkojne nuanca te reja morale per te justifikuar prezencen e tyre. Si mund ti konceptoje ose realizoje projekti juaj Moral Borders?

Afati i Fundit per te dorezuar propozimin tuaj eshte dita e Premte, 28 Tetor 2011 @12:00.
Regjistrimi deri ne 4 Tetor 2011 eshte vetem 30 EUR, pastaj nga 5-28 Tetor behet 45 EUR.
Cmimet
1- 1000EUR
2-  700 EUR
3-  350 EUR
Te interesuarit te shkojne tek website i Think Space per me shume info mbi procesin e aplikimit dhe kualifikimit.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

No comments: