Pages

Nov 9, 2011

BBC's World Routes | Iso-Polyphony in Southern Albania

*This information is from BBC. *Ky informacion eshte marre nga BBC.

Pjesa e Dyte.

Duke vazhduar udhetimet e saj neper Shqiperi, Lucy Duran i drejtohet jugut per te degjuar muziken Iso-Polifonike te kesaj krahine. Bashke me nje grup kengetaresh ne qytetit e vjeter te Gjirokastres, ajo shijon traditen e kuzhines shqiptare, eksploron bunkeret e mbetur nga regjimi i Enver Hoxhes, si dhe degjon kenget e vjetra te emigracionit qe nga kohet Otomane deri me sot.
Per te degjuar te gjithe programin, si dhe per foto, kenge, dhe itinerare klikoni ketu BBC Radio 3.

------------------------------
Programi muzikor:

BBC Location Recording, Korçë, Albania 2011
title: Kaba
artist: Aurel Qirjo
performers: Aurel Qirjo (violin), Tomor Selimi (baglama), Zhani Struga (clarinet), Agron Hakio (dajre), Agron Murati (Lahouta), Josef Minga (musical director)


BBC Location Recording, Gjirokastra, Albania 2011
title: Gjirokastra (excerpt)
artist: Grupi Ergjëria
performers: Arian Shehu, Perlat Meli, Agron Çeli, Axhem Hysometaj, Adriatik Çenko, Mejdi Metaj, Hasan Xhiku, Bajram Koli (voices)

BBC Location Recording, Gjirokastra, Albania 2011
title: The Canary Sings on the Mountain (excerpt)
artist: Grupi Ergjëria
performers: Arian Shehu, Perlat Meli, Agron Çeli, Axhem Hysometaj, Adriatik Çenko, Mejdi Metaj, Hasan Xhiku, Bajram Koli (voices)

BBC Location Recording, Gjirokastra, Albania 2011
title: Lament for a soldier who went to fight in Turkey, and came back dead
artist: Grupi Ergjëria
performers: Arian Shehu, Perlat Meli, Agron Çeli, Axhem Hysometaj, Adriatik Çenko, Mejdi Metaj, Hasan Xhiku, Bajram Koli (voices)

BBC Location Recording, Gjirokastra, Albania 2011
title: Patriotic Song about Heroes of Albania (from villages surrounding Gjirokastra)
artist: Grupi Ergjëria
performers: Arian Shehu, Perlat Meli, Agron Çeli, Axhem Hysometaj, Adriatik Çenko, Mejdi Metaj, Hasan Xhiku, Bajram Koli (voices)

BBC Location Recording, Përmet, Albania 2011
title: Sheep bells recorded on the road to Përmet
artist: Sheep

BBC Location Recording, Përmet, Albania 2011
title: The first leaf of spring
artist: Donika Petsalari
performers: Donika Petsalari (voice), Lulieta Ilia (voice), Kostandin Nikola (accordion), Dritan Alilij (guitar), Gentian Petro (dajre), Niko Mihali (manager)

BBC Location Recording, Përmet, Albania 2011
title: Why tambourine are you not playing?
artist: Donika Petsalari
performers: Donika Petsalari (voice), Lulieta Ilia (voice), Kostandin Nikola (accordion), Dritan Alilij (guitar), Gentian Petro (dajre), Niko Mihali (manager)

BBC Location Recording, Përmet, Albania 2011
title: Song of Emigration
artist: Donika Petsalari
performers: Donika Petsalari (voice), Lulieta Ilia (voice), Kostandin Nikola (accordion), Dritan Alilij (guitar), Gentian Petro (dajre), Niko Mihali (manager)

BBC Location Recording, Përmet, Albania 2011
title: Song
artist: Donika Petsalari
performers: Donika Petsalari (voice), Lulieta Ilia (voice), Kostandin Nikola (accordion), Dritan Alilij (guitar), Gentian Petro (dajre), Niko Mihali (manager)

BBC Location Recording, Llogara, Albania 2011
title: The Little One in the Field
artist: Grupi Bilbili
performers: Grupi Bilbili, Tahire Bozhani (lead voice)

BBC Location Recording, Llogara, Albania 2011
title: Double Flute Improvisation
artist: Grupi Bilbili
performers: Grupi Bilbili, Vendim Kapaj (double flute)

BBC Location Recording, Llogara, Albania 2011
title: Dale Dale
artist: Grupi Bilbili
performers: Grupi Bilbili, Vendim Kapaj (double flute), Tahire Bozhani (lead voice)

BBC Location Recording, Llogara, Albania 2011
title: Friends Bring Me the Double Flute
artist: Grupi Bilbili
performers: Grupi Bilbili, Vendim Kapaj (double flute), Tahire Bozhani (lead voice)

No comments: