Pages

Nov 27, 2011

Evente Kulturore [kete jave] | Cultural Events [this week]

Ja disa nga eventet kulturore te fundvitit:
[per me shume EVENTE KULTURORE (artistike & edukative) ndiqni faqen tone 'EVENTS'.]

28|29 Nentor >> Festat Kombetare te Pavaresise
28|29 November >> Albanian Independence Day


Bashkia e Tiranës organizon një sere eventesh për të festuar Ditën e Pavarësisë më 28 nëntor 2011.Qendra Kombëtare e Tiranës, do të bashkohet me një program të këndshëm si më poshtë:

- Cirku do të luajë programin "Thesaret e Cirkut" në Parkun "Rinia" nga 10.00-10.30; 11.00-11.30 dhe 12,00-12,30.
- Teatri i Femijeve do të intepretojë në Parkun "Rinia" nga 10.00-10.30; 11.00-11.30 dhe 12.00-12.30 shfaqen "Macoku me Cizme".
- Qoshja Fotografike në mjediset e Muzeut Historik Kombëtar do të jetë e hapur nga 11.00-13.00 dhe 16.30-18.00. Artistët e Teatrit Kombëtar do të vishen si Ismail Qemali, Isa Boletini dhe patriotë të tjerë shqiptarë me të cilët njerëzit mund të bëjnë foto.
- Panairi jashte në zonën e këmbësorëve tek Rruga Murat Toptani. Ansambli Folklorik do të luajë aty nga 11.00-13.00 dhe 16.30-18.00.
- Parada e Bandes se qytetit do te jete nga sheshi "Skënderbej" në sheshin "Nënë Tereza" nga 16.30 deri në 17.30. Banda e qytetit do të interpretojë disa nga pjesët më të mira të repertorit të saj.

Tirana Municipality is hosting a number of events to celebrate the Independence Day on 28 November 2011. The National Center of Tirana will join with an entertaining program as per below:

- The Circus will perform the show “ The Circus Treasures” at “Rinia” Park from 10.00-10.30; 11.00-11.30 and 12.00-12.30.
- The Theatre for Kids will also perform at “Rinia” Park from 10.00-10.30; 11.00-11.30 and 12.00-12.30 with the piece “Puss in Boots”.
- The photo corner at the premises of the National History Museum will be open from 11.00-13.00 and 16.30-18.00. The artists of National Theatre will dress up as Ismail Qemali, Isa Boletini and other Albanian patriots and people can have a picture with them.
- Street Fair in the pedestrian zone at Rruga Murat Toptani.  The Folk Ensemble will perform there from 11.00-13.00 and 16.30-18.00.
- City Band parade from the “Scanderbeg” square to “Nënë Tereza” Square from 16.30 until 17.30. The City Band will perform some of the best parts of their repertoire.

26 Nentor - 16 Dhjetor >> Edicioni XIV i Ekspozites 'NENTORI'
26 November - 16 December >> 14th Edition of Exhibition 'NOVEMBER'


Në Galerinë Kombëtare të Arteve më datë 26 Nëntor, ora 18.00, hapet ekspozita e grupimit të piktorëve ‘Nëntori’. Ky grupim i formuar pas viteve 1990 përbëhet nga piktorë të brezave të ndryshëm që i bashkon zhanri dhe vazhdimësia e traditës së pikturës në Shqipëri. Një pjesë e tyre janë të përfaqësuar me vepra edhe në linjën muzeale të Galerisë Kombëtare në sallat: ‘Realizmi Socialist: 1960-1986’ dhe ‘Piktura dhe Skulptura Moderniste: 1989-2001’. Kjo ekspozitë është e organizuar nga vetë grupimi. Në të marrin pjesë 29 artistë dhe do të ekspozohen rreth 50 punime në pikturë. Artistët pjesëmarrës janë: Agim Zajmi, Agron Mesi, Aleksandër Filipi, Adrian Devolli, Andi Hila, Bashkim Dervishi, Besim Tula, Brikena Berdo, Buron Kaceli, Eniela Vevecka, Gazmend Leka, Gjergji Marko, Hasan Çapari, Hasan Nallbani, Ksenofon Dilo, Kujtim Buza, Llazar Myzeqari, Llazar Taci, Ledia Kostandini, Merita Selimi, Nikolin Ivanaj, Pashk Përvathi, Petro Kokushta, Qirjako Meniko, Robert Guci, Sali Shijaku, Stefan Taci, Zef Shoshi dhe Vilson Kilica. Kuratorë të ekspozitës janë Aleksander Filipi dhe Adrian Devolli. Ekspozita do të qëndrojë e hapur deri më datë 16 Dhjetor 2011.

The National Gallery of Arts is pleased to host the exhibition of 'November', a painters’ group. The vernissage is on 26 November, at 18.00 hrs. The ‘November’ group formed after 1990s and consists of painters of different generations who share a common interest in painting as a genre and its continuation as a traditional art form in Albania. Some of this group’s members are also present in the permanent collection of the National Gallery; precisely in the pavilions of “Socialist Realism: 1960-1986” and “Modernist Painting and Sculpture: 1989-2001”. The exhibition is organized by the group itself and expects the participation of 29 painters, exhibiting around 50 works. The artists taking part are: Agim Zajmi, Agron Mesi, Aleksander Filipi, Adrian Devolli, Andi Hila, Bashkim Dervishi, Besim Tula, Brikena Berdo, Buron Kaceli, Eniela Vevecka, Gazmend Leka, Gjergji Marko, Hasan Çapari, Hasan Nallbani, Ksenofon Dilo, Kujtim Buza, Llazar Myzeqari, Llazar Taci, Ledia Kostandini, Merita Selimi, Nikolin Ivanaj, Pashk Pervathi, Petro Kokushta, Qirjako Meniko, Robert Guci, Sali Shijaku, Stefan Taci, Zef Shoshi dhe Vilson Kilica. The exhibition is curated by Aleksander Filipi dhe Adrian Devolli and will stay open until 16th of December 2011.

1-3 Dhjetor >> Koncert Jazz-Electro 'Mekanik Kantatik'
1-3 Décembre >> Concert Jazz-Electro 'Mekanik Kantatik'


Ambasada Franceze ne Tirane sjelle ne skene:

Pianisti virtuoz Nicolas Cante mjegullon kufijtë midis njeriut dhe makinës duke u përpjekur të arrijë një bashkëjetesë muzikore mes tradicionales dhe modernes.
Kantatik Mekanik është projekt i tij pazakontë, i cili përzien këndshëm muzikën jazz, pop, techno, muzikën e improvizuar dhe pjesë elektro rreth një protagonisti të vetëm, pianos. Ai ka luajtur në shumë vende dhe festivale nëpër botë.
Albumi i parë "Sound from my piano" doli në vitin 2009.
Koncerti "Mekanik Kantatik" do të zhvillohet :
- të enjten 1 dhjetor në Elbasan në orën 17:30, "Qendra Rinore RIEMAR"
- të premten 2 dhjetor në Shkodër në orën 18:30, Teatri "Migjeni";
- të shtunën 3 dhjetor në Tiranë në orën 19:00, Universiteti i Arteve, salla "Black Box".
Për më tepër informacion vizitoni faqet e mëposhtme:
www.myspace.com/mekanikkantatik
www.kantatik.net

Pianiste virtuose, Nicolas Cante brouille les frontières entre l’homme et la machine, oeuvrant à réconcilier musicalement tradition et modernité.
Mekanik Kantatik est son projet peu commun, mêlant savoureusement jazz, pop, techno, musique improvisée et boucles électro autour d’un seul protagoniste, un piano. Il est joué dans plusieurs lieux et festivals à travers le monde.
Le premier album "Sounds from my piano" est sorti en 2009.
Le concert "Mekanik Kantatik" aura lieu :
- jeudi 1er décembre à Elbasan à 17h30 auprès du "Centre des jeunes RIEMAR" (Qendra rinore RIEMAR) ;
- vendredi 2 décembre à Shkodër à 18h30 au Théâtre "Migjeni" ;
- samedi 3 décembre à Tirana à 19h00 auprès de l’Université des Arts dans la salle "Black Box".
Pour savoir plus visitez les liens ci-dessous: 

www.myspace.com/mekanikkantatik
www.kantatik.net

4 Dhjetor >> Pazari i 11te Nderkombetar i Festave te Fundvitit
4 December >> The 11th Annual International Holiday Bazaar


4 Dhjetor >> 10 Vjetori i Koncertit te Muzikes Klasike 'Tre Tenoret'
4 December >> 10th Anniversary of Classical Music Concert 'Three Tenors'

Koncerti vjetor i muzikes klasike 'Tre Tenoret' vjen perseri te djelen, 4 Dhjetor ne oren 19:00 ne Pallatin e Kongreseve. Dhjete vjetori i ketij eventi do te festohet me pjesemarrjen e 10 tenoreve me te suksesshem shqiptare te shoqeruar nga Orkestra Filarmonike e Akademise se Arteve.

The annual concert of classical music 'Three Tenors' is coming back this Sunday, December 4th at 7:00pm at the Palace of Congresses. This 10th anniversary of the event will be celebrated with the participation of 10 most successful Albanian tenors, accompanied by the Philharmonic Orchestra of the Academy of Arts.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
PER ME SHUME EVENTE KULTURORE (artistike & edukative) NDIQNI FAQEN TONE 'EVENTS'.

No comments: