Pages

Apr 20, 2012

La settimana della CULTURA - Java e KULTURES“Il Ministero per i Beni e le Attività Culturali promuove “la Settimana della Cultura”, aprendo per nove giorni, gratuitamente, le porte di musei, ville, monumenti, aree archeologiche, archivi e biblioteche statali su tutto il territorio nazionale.
L’iniziativa, nata per trasmettere l’amore per l’arte e la conoscenza dell’immenso patrimonio italiano.
Offre un ricco calendario di eventi, mostre, convegni, aperture straordinarie, laboratori didattici, visite guidate e concerti.
Si rende così ancora più speciale l’esperienza di tutti i visitatori, grazie al coinvolgimento di molte Istituzioni pubbliche e private, per una partecipazione estesa e capillare.” 

Ministria e Kultures italiane organizon “Javen e Kultures” duke hapur falas, per nente dite, dyert e museumeve, vilave, monumenteve, zonave arkeologjike, arkivat dhe biblotekat shteterore ne mbare vendin.
Kjo iniziative, lind per te trasmetuar dashurine per artin dhe njohjen e pasurive te panumerta kulturore italiane.
Nje kalendar i ngjeshur me aktivitete, ekspozita, takime, hapje te jashtezakonshme, laboratore mesimore, vizita me guida dhe koncerte.
Ne kete menyre eksperienca e vizitoreve behet edhe me e veçante, fale edhe bashkepunimit te shume Institucionve publike dhe private per te bere te mundur nje pjesemarrje te gjere ne menyre kapilare.”

Marr guximin te paraqes kete iniciative per te treguar se puna e KONSERVIMIT te trashegimise kulturore vazhdon te kryhet ne forma dhe menyra nga me te ndryshmet ne mbare globin...
Ndonese fondet per kulturen (globalisht) cdo vit shkurtohen ajo qe me ben pershtypje eshte puna e palodhur e te apasionuarve!
Ne prag te 100 vjetorit te PAVARESISE ftoj te gjithe ju, te apasionuar shqiptare, te (bashke)punojme per te lene ne breza jo vetem te rejat qe sjell kjo epoke por edhe KULTUREN E TRASHEGUAR!


No comments: