Pages

Jun 14, 2012

Eliza Dushku's Untitled "Albania" Documentary Project


Një film dokumentar nga Eliza Dushku - ALBANIA.

Kontribuoni @Kickstarter për të mundësuar këtë projekt.

KY PROJEKT DO TË FINANCOHET VETËM NËSE 
TË PAKTËN $60,000 JANË DHURUAR 
DERI TË DIELËN NË 8 KORRIK, ORA 10:13.

HISTORIA: Në shkëlqimin e Mesdheut Verior, kam vizituar atdheun tim për të zbuluar Shqipërinë e vjetër dhe të re. Krahas vëllait tim Nate, fotografit Shqiptaro-Amerikan Fadil Berisha, të dashurit tim Rick Fox, dhe disa shqiptarëve të famshëm, udhëtova nga qyteti i Tiranës drejt plazheve sexy të Rivierës dhe fshatrave të thella në Alpet Shqiptare. Kam përjetuar shumë zakone shqiptare duke ngrënë, kërcyer, eksploruar, blerë, luajtur sporte, etj. Jam njohur me njerëzit, politikën dhe ekonominë e një demokracie të re në një tokë të lashtë, duke e zbuluar Shqipërinë si ajo jeton sot. 
Duke dëshmuar krenarinë e vendit dhe pranimi i çelësit të Korçës - qyteti i origjinës së familjes sime - dhe shtetësinë time shqiptare, u habita kur e kuptova se Shqipëria jeton brenda meje. Jam shumë e ngazëllyer të ndaj këtë me ju dhe me sa më shumë njerëz  të jetë e mundur, kështu që ju lutem përhapni fjalën! Faleminderit! 
Me dashuri,
ElizaSTORY: In the splendour of the Northern Mediterranean, I visited my homeland to discover both the old and the new Albania. Alongside my brother Nate, Albanian-American photographer and my "Cheshire Cat" Fadil Berisha, my boyfriend Rick Fox, and some famous Albanians, I blazed a trail from the capital city Tirana to the sexy beaches of the Albanian Riviera and the rugged villages of the Albanian Alps. I experienced many Albanian customs; eating, dancing, exploring, playing, shopping, sporting, etc. I got to know the people, politics and economics of a young democracy in an ancient land, uncovering Albania as it lives today.
Witnessing the pride of the country and receiving the key to Korce - the city of my family's origin - and my Albanian citizenship, I was amazed to discover how Albania lives in me.I am very excited to share this with you and with as many people as possible, so please spread the word! Faleminderit! (Thank you!)
With Love,Eliza
A documentary project by Eliza Dushku - ALBANIA.

Donate @Kickstarter to make this project happen.

THIS PROJECT WILL ONLY BE FUNDED IF 
AT LEAST $60,000 IS PLEDGED 
BY SUNDAY JUL 8, 4:13AM EDT.No comments: