Apr 19, 2013

Featured Event | TEDxTirana 2013

" RE: REshaping boundaries. Reviving passion. REcreating a vision."

TEDxTirana 
26 Prill 2013 // April 26, 2013
@17:00 hrs

TED është një organizatë jofitimprurëse e përkushtuar në Shpërndarjen e Ideve që Vlejnë. Duke filluar si një konferencë katër-ditore në Kaliforni 25 vjet më parë, TED është rritur për të mbështetur ato ide të cilat ndryshojnë botën me iniciativa të shumta.
TEDx mbërrin në Tiranë në datën 26 Prill 2013 në orën 17.00, pranë ambienteve të Muzeut Kombëtar. Një grup vullnetarësh, të shtyrë nga dëshira për të sjellë dhe përhapur ide të reja dhe të rëndësishme, të përmbledhura nën kryetemën "RE: REshaping boundaries. Reviving passion. REcreating a vision", sjellin në Shqipëri formatin e njohur Amerikan të  konferencave: TED, me TEDxTirana. Në këtë event gjysmë-ditor, para një audience të larmishme, të ftuarit do të ndezin diskutime dhe shpalosin mendimet e tyre mbi koleksionin e fushave që ata përfaqësojnë duke pasqyruar tema me rëndësi të vecantë për Tiranën, Shqipërinë dhe Shqiptarët.

TED is a nonprofit devoted to Ideas Worth Spreading. It started out (in 1984) as a conference bringing together people from three worlds: Technology, Entertainment, Design. Since then its scope has become ever broader.

TEDx is designed to give communities, organizations and individuals the opportunity to stimulate dialogue through TED-like experiences at the local level. 
" Tirana, carries in its centennial DNA the multitude of shades, colors, smells and melodious echoing of its past; from its Ottoman influence to its communist architecture, from the ancient Illyrian roots to the nowadays duality between modernism and tradition. Tirana, in its sassiness and spiciness of a Balkan capital, embraces all sort of political, religious, ethnic and cultural communities, which makes it beautifully diverse to experience but equally challenging to survive it.
Among all this, in Tirana there is art, creativity, ingenuity, and passion that manages to pour out of its concrete armored neighborhoods and create positive change. With the energy of almost 1.0 million inhabitants, TEDxTirana aims to bring to the surface all the thinkers and doers that give life to Tirana's Ideas Worth Spreading.
Passion is the only driving force that brings TEDx to Tirana, and let it be passion the only driving force to make its IDEAS echo beyond its borders."

*********************************************************************


No comments: