Pages

Oct 25, 2011

Question of the Day | Liberate the Curiosity & Creativity of Multitudes

What is the Political Economy of Social Creativity??
Is Creativity a Means of Production or a Fetish of Consumption??
How do we Activate a New Language to Liberate Our Voices??

Cila eshte Ekonomia Politike e Krijimtarise Shoqerore??
A eshte Krijimtaria nje Menyre Prodhimi apo nje Fetish Konsumimi??
Si mund te Aktivizojme nje Gjuhe te Re per te Cliruar Zerat Tane??

via The New Yorker Cartoons

2 comments:

Unknown said...

Krijimtaria eshte personale dhe autodidakte por kur stimulohet nga kushte "politike te favorshme" jep fryte te kushtezuara! Se fundmi krijimtaria shqiptare eshte "qaramane" dhe "agresive"...
Pranoj verejtje.
:)

irsiB said...

Cili eshte roli dhe efekti i ekonomise politike ndaj artit kolektiv te nje vendi? Ne radhe te pare, duhet pranuar ky kuriozitet dhe krijimtari jo vetem si 'property' ose me mire dicka materiale, por te vleresohet si nje talent ose 'akt' ne nje gjendje te perhershme transformimi qe leviz midis objektit dhe procesit; dhe qe ne kete menyre 'ndez' potenciale lokale artistike qe mundesojne 'social change' dhe formojne 'new traditions'. Artistet jane trendsetters (historikisht) dhe kontribuojne ne pasurimin dhe emancipimin e kultures kombetare, prandaj dhe kurioziteti, imagjinata dhe taktikat e tyre duhen pranuar, vleresuar dhe financuar nga 'ekonomia politike'.