Pages

May 12, 2012

Shqiperia - Arberia - Albania - Iliria

- Between the East and the West,
- Between Bazzars and classical ancient monuments,
- With fascinating landsacpes,
- With ancestral traditions,
- A unique and ancient language
A thousand years of history under influence of thousands of culture and various religions...


- Tra Oriente e Occidente,
- Tra Bazaar e monumenti classici,
- Con una natura affacinante,
- Con costumi ancestrali,
- Con una lingua unica e antica,
Una storia millenaria sotto l'influenza di mille culture e di diverse religioni....


- Ndermjet Lindjes dhe Perendimit,
- Ndermjet Pazareve dhe monumenteve te historise klasike,
- Me nje natyre marramendese,
- Me kostume te lashta popullore,
- Me nje gjuhe unike dhe antike,
Nje histori shekullore nen influencat e mijera kulturave dhe besimeve te ndryshme....

Ne dokumentarin e Institutit "LUCE" do te keni mundesine te ndoqni pamje filmike qe ndoshta nuk i keni pare kurre. Ne nje pershkrim te detajuar dhe te komentuar nga historiane te huaj dhe vendas flitet kryesisht per 100 vitet e shtetit shqiptar.
PYETJE: 
Sa ndryshime gjeni ne Shqiperine e sotme?
Cila periudhe ndryshon totalisht nga e sotmja ku jetojme?
Ne cilen periudhe do te donit te ktheheshit?

No comments: