Pages

Nov 27, 2013

Featured Event | A Cultural & Artistic All-Nighter in Tirana

Start the Holiday Season RIGHT!! 

(better known as “Nuit Blanche”) 

November 29, 2013 
18:00 - 04:00 hrs
 
*****
and also


The National Gallery of Art, for the first time ever, is joining over 120 other European cities on the tradition of “Night of Museums.” The first Lange Nacht der Museen (Long Night of Museums) took place in Berlin in 1997, where a group of institutions and galleries open their doors to the public until late into the night. Since then, it has been a successful event with a growing number of participating museums worldwide, a cultural tradition that is now coming to Tirana on November 29, 2013.

From that afternoon on, NGA will pull an all-nighter, granting an all exhibit access pass to the public and offer other happenings. It is a great way to introduce to newcomers and tourists the Albanian traditional, video and alternative arts, music, and celebration. “Nuit Blanche” becomes a “Night of Museums” for the NGA.

Program of Activities:

18:00 – 04:00
National Gallery of Art opens its doors to:

• The Solo Exhibition of artist Rexhep Ferri (Temporary Exhibitions Space)

Permanent Collections:
1. Beginning of Painting in Albanian Cities (1883 – 1930) 
2. Realist Painting and Drawing School (1930 – 1950)
3. Academic/Sculpture Painting and Historic Themed Tableaux (1950 – 1980)
4. Socialist Realism. Construction of the New Man Models (1960 – 1989)
5. Formalist painting of Socialist Realism (1969 – 1974)

18:00 – 20:00
Balloon entertainment for kids of all ages. (outside courtyard)

20:00 – 21:00 
A classical repertoire performed by a string quartet. (inside)

21:30 – 22:00
A Red Dot” performance by film director Arjeta Dhima and her staff.

22:00 – 22:30
A performance by the celebrated saxophonist, Ermal Rodi. (Socialist Realism hall)

23:00 – 04:00 
Video works by contemporary Albanian and international artists presented by Art Kontakt & T.I.C.A.
*****
Galeria Kombëtare e Arteve i bashkohet për herë të parë 120 qyteteve europiane të cilët kanë tashmë traditën e Nata e Muzeve e praktikuar që nga viti 1997. Kjo histori lindi në Berlin. Të gjithë muzeumet e qytetit do të qëndronin hapur për t’u vizituar nga artdashësit deri në mesnatë. Kjo natë u quajt LANGE NACH DER MUSEEN. Dhe pati aq sukses sa u kthye në traditë. Kësaj tradite do i bashkohemi edhe ne për herë të parë me 29 Nëntor

Gjatë kësaj nate vizitorët në Galerinë e Arteve do kenë mundësi të shikojnë falas ekspozitat dhe shfaqje të tjera të bashkëlidhura për këtë natë të veçantë. Në këtë mënyrë, piktura, skulpura, video arti, arti alternativ, muzika dhe festa shqiptare do të jenë të prekshme si për ata persona që vijnë për herë të parë në të tilla ngjarje, por dhe për turistët të cilët do të njihen më nga afër më kulturën tonë kombëtare. Në këtë mënyrë për Galerinë e ArteveNata e Bardhë” kthehet në “Natën e Muzeve”.

Gjatë Natës së Bardhë hapen dyert e Galerisë Kombëtare të Arteve dhe të gjitha sallat do të jenë në dispozicionin e vizitorëve. Në to mund të shikoni:

18:00 – 04:00
Hapen dyert e Galerisë Kombëtare te Arteve dhe të gjitha sallat do të jenë në dispozicionin e vizitorëve. Në to mund të shikoni:

• Salla e Ekspozitave të Përkohshme: ekspozitën e artistit Rexhep Ferri

• Linja Muzeale e Koleksionit të Galerisë Kombëtare të Arteve me 5 salla (Salla Fillesat e Pikturës në Qytetet Shqiptare 1883-1930; Salla Shkolla e Vizatimit; Salla Piktura/Skulptura akademike dhe tabloja me teme historike 1950-1986; Salla Realizmi Socialist , ndërtimi i modeleve të njeriut të ri; Salla Piktura Formaliste e Realizmit Socialist 1969-1974)

18:00 – 20:00
Në oborrin e Galerisë animatorë do dhurojnë tullumbace dhe do të argëtojnë jo vetëm fëmijët por edhe të rriturit që i shoqërojnë.

20:00 – 21:00
Kuartet harqesh me repertor klasik. Në ambientet e brendshme të Galerisë.

21:30 – 22:00
Regjizorja Arjeta Dhima dhe trupa e saj organizojnë performancën “Një pikë e kuqe”.

22:00 – 22:30
Ermal Rodi saksofonisti i mirnjohur do të performoj në sallën e Realizmit Socialist.

23:00 – 04:00
Art Kontakt dhe T.I.C.A shfaqin punë artistësh bashkëkohorë shqiptarë dhe ndërkombëtarë në video, në ambientet e jashtme/brendshme të Galerisë.

Enjoy!!
********************************************************************

No comments: