Pages

Aug 24, 2012

Durres International Film Summerfest 2012

Golden Gladiator Award

Edicioni 5 - Durrës International Film Summerfest  do të mbahet më 26-30 Gusht 2012. 
" Në "Ishullin e Festivalit" pranë plazhit, dhe në Amfiteatrin e Vjetër Romak, publiku do të shikojë prodhimet më të mira kinematografike botërore nën yje. Ky edicion do të promovojë vepra të rëndësishme dhe më të fundit të kinemasë moderne botërore, duke ia prezantuar ato audiencës në vend. Këtë vit, festivali do të krijojë kategorinë Programi i Dokumentarit Ndërkombëtar dhe Filmi i Shkurtër. Konkurimi zyrtar do të përbëhet nga 8 vepra të përzgjedhura midis prodhimeve më të rëndësishme dhe 6 vepra nga kategoria Bota e Ballkanit, prodhimet më të reja nga rajoni. Edhe këtë vit, Durrësi do të mirëpresë shumë artistë dhe kinematografë të huaj, të cilët do ta njohin Shqipërinë dhe këtë qytet të mrekullueshëm përmes FILMIT. 
**Për edicionin e vjetshëm klikoni këtu.
 **********************
Edition 5 - Durres International Film Summerfest will be held on 26-30 August 2012.
"At the Island of Festival near the beach, and at the Ancient Roman Amphitheater, the public will watch the best world cinematographic productions under the stars. This edition will promote important and innovative works of modern world cinema introducing them to the local audiences. This year, the festival will also establish a section on International Documentary Programme and the Short Film. The official competition will consist of 8 features selected among the most significant recent productions and 6 features at Balkan World Section, recent productions from the region. Durres is going once again, this year, to welcome many foreign artists and film makers, who will get to know Albania and this magnificent city through FILM.
**For the 2011 edition go here. 


Filmi i Hapjes / Opening Film


TË DASHURIT / BELOVED / LES BIEN-AIMÉS by Christophe Honoré, France, UK, Czech Rep., 2012, 145’

**********************
Bota e Ballkanit / Balkan World

NATËN E MIRË, ZONJUSHË / GOOD NIGHT, MISSY / LAHKO NOC, GOSPODICNA by Metod Pevec, Slovenia, Croatia, 2011, 97’ National Premiere

TË HUMBUR / REPORTED MISSING by Jan Speckenbach,Germany, 2012, 86’ Balkan Premiere

LUANË TË BARDHË / WHITE LIONS / BELI LAVOVI by Lazar Riztovski, Serbia , Croatia, 2011, 91’ National Premiere 
TUNGSTEN by Giorgos Georgopoulos, Greece, 2010, 98’ National Premiere

KODI I JETËS / THE CODE of Life by Ekrem Kryeziu, Kosovo, 2012, 115’ National Premiere

VEDA, by Zulfu Livaneli, Turkey, 2010, 114' 

**********************
Vizione Kontemporane / Contemporary Visions

LIDICE by Petr Nikolaev, Czech Republic, 2011, 126’ Balkan Premiere

ROZA / ROSE by Wojtek Smarzowski, Poland, 2011, 94’ Balkan Premiere

MINISTRI / THE MINISTER by Pierre Schoeller, France, Belgium, 2011, 115’ National Premire 
E LEHTË / EASY / SCIALLA!, Italy, 2011, 95’ National Premiere

BABAI FANTAZMË / THE PHANTOM FATHER / TATAL FANTOMA by Lucian Georgescu, Romania, 2011, 90’ National Premiere

BANDA E OSIT / THE GANG OF OSS / DE BENDE VAN OSS by Andre Van Duren, Netherlands, 2011, 110’ Balkan Premire 

**********************
Film i Shkurtër nga Studentët Shqiptarë / Albanian Student Short Film

BABA / FATHER by Gledis Bica, Albania, 2011, 19’

VEÇ KUQ / ONLY RED by Durim Kryeziu, Kosovo, 2011, 21’

TRI ZOGJ TË VEGJËL / THREE LITTLE BIRDS by Albana Kozeli, Albania, 2012, 12'
AKROPOLI /ACROPOLIS by Blerdi Malushi, Kosovo, 2011, 13’

RUBIKONI / RUBICON by Arbresha Rubovci, Kosovo, 2012, 12'

NJË TREGIM I SHKURTËR / A SHORT STORY by Ibro Hasanovic, France, Albania, Bosnia, 2011, 10'

RASTËSISHT E ENJTE / ORDINARY THURSDAY by Jela H. Rodoni, Albania, 2012, 14'

24 ORË LEJE / 24 HOURS by Majlind Angjeli, Albania, 2012, 9’

KLIENTËT E TIXHES / TIXHE’S CLIENTS by Silvio Spahiu, Albania, 2012, 13’

SHANSI I FUNDIT / LAST CHANCE by Emiljo Leka, Germany, Albania, 2012, 14’ 

**********************
Programi i Dokumentarit / Documentary Program

KOLEVICA by Besian Kozma, Albania, 2011, 24’

BARI QË VUAN / THE SUFFERING GRASSES By Iara Lee, Turkey, Syria, 2012, 52'

KULTURAT E QËNDRESËS / CULTURES OF RESISTANCE by Iara Lee, USA, 2011, 73' 

KAPITALIZMI: FORMULA JONË E PËRMIRËSUAR / KAPITALISM: OUR IMPROVED FORMULA by Alexandru Solomon, Romania, France, Belgium, 2010, 77' 

**********************
Përkujtohet Nikolin Xhoja / In Memoriam Nikolin Xhoja: 

KAPEDANI / THE CAPTAIN by Fehmi Hoshafi, Muharrem Fejzo, Albania, 1972, 89’ 


**********************
Shfaqje Speciale / Special Screening

MILOS FORMAN: AJO Ç’KA NUK TË VRET / MILOS FORMAN: WHAT DOESN’T KILL YOU by Milos Smidmajer, Czech Republic, 2009, 100’

ËNDËRROJ AMERIKËN / DREAMING AMERICAN by Lee Percy, USA, 25’ European Premiere

**********************
Filmi i Mbylljes / Closing Film 

KTHESA E FATIT / REVERSAL OF FORTUNE by Barbet Schroeder, USA, 1990, 111’ National Premiere
**********************


No comments: