Pages

Jul 5, 2012

Art Kontakt Festival 2012 | Main Program

ArtKontakt organizon:


Keshtjella e Ali Pashës, 10-12 Gusht, 2012 (Porto Palermo)
Ali Pasha Castle, 10-12 August 2012 (Porto Palermo-Albania)

Informacion të përgjithshëm mbi Festivalin e gjeni në blog, në linkun e mëposhtëm: 

Art Kontakt Festival 2012 | Ali Pasha Castle

----------------------------------------------------------------------------

Ky edicion i 2012-s synon te hulumtoje impresionet, perjetimet, prespektivat dhe ndjesite qe arti po pasqyron ne kete moment historik, si rrjedhoje e krizes globale.

programi baze i "ART KONTAKT FESTIVAL"

E Merkure | 8 Gusht

Konferenca e shtypit në Tiranë

E Enjte | 9 Gusht

Pjesemarresit e festivalit, artiste dhe staff, rruges per ne Porto Palermo do te bejne nje ndalese dhe nje bisede te lire ne piken turistike te mrekullueshme te Zvernecit (Vlore), per te promovuar ne qarqet nderkombetare vlerat kulturore natyraliste te kesaj zone.

E Premte | 10 Gusht    
Porto Palermo 

ora 18.00
Ceremonia e hapjes së Festivalit
Koktel për sponsorit, gazetarët, dhe të ftuarit specialë

ora 19.00
Performance "The dreamers number 1" ne Qeparoin e Siperm (kuruar nga Klod Dedja)
...Ah Ah Qeparoi i Siperm....aty ku takova veten e rindertuar ne imazhe pa imazhe...aty ku imazhi qorton imazhin deri ne riqortimin e saj..

ora 20.00
Hyrja per publikun në ekspozitën "Kriza, Sistemi dhe Ndryshime" & performing live

ora 23.30 
Koncert & performancë Dj/Vj

E Shtunë | 11 Gusht

ora 10.00
Workshope: shkëmbim përvojash dhe idesh mbi praktikat artistike bashkëkohore

ora 19.00
Performance "The Dreamers number 2" ne Qeparoin e Siperm (kuruar nga Klod Dedja)
...Ah Ah Qeparoi i Siperm....aty ku takova veten e rindertuar ne imazhe pa imazhe...aty ku imazhi qorton imazhin deri ne riqortimin e saj..

ora 20.00
Vizita në ekspozitën "Kriza, Sistemi dhe Ndryshime" & performing live

ora 22.00
Dans kontemporan

ora 23.30 
Performance Dj/VJ

Gjate 2 diteve te festivalit, do te ofrohet performance magjepse zjarri nga Apostjon Thimjo (djali i zjarrit). Aftesia teknike, fantazia dhe kreativiteti do te bashkohen per ti dhuruar publikut te festivalit te Porto Palermos emocione te paharrueshme.

E diele | 12 gusht

ora 20.00
Ceremonia e mbylljes së festivalit

Nje seksion i vecante i quajtur "RiciklArt" mundesuar fale mbeshtetjes te Vodafone Albania, do ti dedikohet artit te riciklimit
Ne kete kete hapesire do te ekspozohet vepra instalative "DEBRIS SOUNDS" e perbere nga elemente te riciklueshen që prodhojnë tinguj muzikore.
(Projekt i ideuar nga artistet: Ermal Bezhani & Orjet Nazëraj)

Gjithashtu do te realizohet ndricimi i këndit “Go green” në kala, përmes paneleve diellore dhe baterive si promovues i energjisë diellore për turizmin vendas.

Sektori arte vizuale (te konfirmuar deri tani):

1. Beppe Calgaro,(fotografi)
2. Klodian Deda, (instalacion)
3. Aldo Aliprandi (performance & dans vertikal)
4. Marianna Andrigo (performance & dans vertikal)
5. Primoz Biznjak (fotografi),
6. Ergin Zaloshnja (Instalacion)
7. Gerta Oparaku ( Comics),
8. Jotti Ejlli (video instalacion)
9. Jovanka Popova (kurator)
10. Ivana Vaseva (kurator)
11. Heldi Pema (pikture)
12. Gordana Lebovic (kurator)
13. Vedran Vucic (kurator)
14. Snezana Arnautovic (performance)
15. Nikola Knezevic (performance)
16. Olga Dimitrejevic (performance)
17. Petra Kovacic (performance)
18. Sonja Pregrad (performance)
19. Nihad Kresevljakovic (performance)
20. Daphne Dragona (video instalacion)
21. Yannis Skoulidas (video instalacion)
22. Ilias Marmaras (video instalacion)
23. Klod Dedja (performance)
24. Cosimo Veneziano (site specific project)
25. Rezarta Zaloshnja (site specific project)
26. Sofia Caliqi (site specifik project)
27. Ermal Bezhani (instalacion/performance)
28.Orjet Nazeraj (instalacion/performance)
29.Cecilia Tirelli (kurator)
30. Arber Kadia (instalacion)
31. Indrit Sulo (grafit mural)

Sektori muzike (te konfirmuar deri tani)

1. Leonard Toma (Dj)
2. Erlind Basha (Dj)
3. Sofia Caliqi (Dj)
4. Mr.Nicerice (Dj)
5. Ilirian Pema (live music)
6. Flogert Shatraj (violine performance)
7. Eduard Hallulli (violine performance)

Nje kend i vecante do ti dedikohet Aromaterapise Alkimike.

Alkimia eshte arti i shnderrimit dhe Aromaterapia eshte nje metode antike qe kujdeset per mendjen dhe trupin, duke perdor vajra dhe aroma ne pergjithesi.

Ky kend do te kurohet nga Caterina Lazzarin Zago.
Webiste: http://natalibera.com/

Zona e festivalit do te jete nje zone krijuese ku ju, dashamires arti dhe artiste te te gjitha zhanreve ( fotografi, pikture, video, grafik, performance, muzike, dizain, etj) mund te shprehni talentin tuaj, te eksperimentoni, te frymezoni njeri tjetrin dhe ta shnderroni keshtjellen e Porto Palermos dhe gjithe territorin rreth saj ne nje zone krijuese dhe miqesore..


Ne zonen e Festivalit do te ngrihet nje kamping me cadra qe do te mundesohet nga Ministria e Mbrojtjes. Gjithashtu ne dispozicion te pjesemarresve do te kete ambulanca te ndihmes se shpejte te Ministrise te Mbrojtjes.

ART KONTAKT FESTIVAL ju mirepret!!!

PER TE RSVP NE KETE FESTIVAL BEHUNI PJESE E GRUPIT
ARTKONTAKT FESTIVAL & EVENTIT NE FACEBOOK.
No comments: