Pages

Sep 4, 2013

Featured Exhibit | ARTIST SWATTER by Rafet Jonuzi

MIZA Galeri
presents // prezanton:

ARTIST SWATTER 
by // nga

September 9 - October 9, 2013 // 9 Shtator - 9 Tetor, 2013
Opening // Hapja @20:00 hr

 
Rafet Jonuzi, born in Presevo (1964) currently living in BregenzZurich and Mostar, works in different mediums such as: drawing, photography, instalation, video, sculpture etc.  
Jonuzi took part in numerous group and personal exhibitions International print Biennial, Douro, Portugal / Angel and Shadows, Iternational Art Fair Artbodensee, Dornbirn, Austria, Galerie K12, Bregenz, Austria (solo) / Künstlerhaus Palais Thurn und Taxis, Bregenz (solo) / Bienali i 4 International i Vizatimit, GAK, Prishtinë / Fondation E.Sandoz et David-Neil, Paris, France (solo), Povazska Galerija Umenie, Slovakia (solo) etc. 
At "MIZA" he will make two rooms site-specific installation, which follows as continuation of previous works (Universe in Evolution). This time he works only with flies and fly swatters - victims and offenders - artists and stars. Part of inspiration is the name of Gallery MIZA itself (Fly) and it contains more than 2000 vacuumed flies, first hundred artists from Art-Facts and 100 Fly Swatters. At the exhibition visitors can find out more about the exhibition and work itself. 
*****
Rafet Jonuzi lindur në Preshevë (1964) aktualisht jeton dhe punon në Bregenz, Zürich, Mostar dhe Prishtinë, lëvron në disa mediume shprehëse artistike si: vizatimi, fotografia, video, instalacioni.  
Jonuzi ka qënë pjesëmarrës gjatë këtyre viteve në disa ekspozita kolektive dhe përsonale si : International print Biennial, Douro-Portugali / Angel and Shadows, Galerie K12, Bregenz-Austri (personale) / Künstlerhaus Palais Thurn und Taxis, Bregenz-Austri (personale) / Bienali i 4 International i Vizatimit, GAK, Prishtinë-Kosovë / Fondation E.Sandoz et David-Neil, Paris-Francë (personale), Povazska Galerija Umenie, Slovaki (personale) etj.
Në "MIZA" Jonuzi sjell një instalacion (site-specific) që është vazhdimsi e punës disa vjeçare (Universe in Evolution). Por, kësaj here ai vjen me një projekt përbërë: mes mizave, mizëmbytëseve (pallaska) - viktimës dhe kriminelit - artistëve dhe yjeve. Vepra u frymëzua nga emri i hapësirës "MIZA" dhe instalacioni përfshin brenda tij rreth 2000 miza, 100 vrasëse mizash plastike, 100 portrete artistësh të marrë nga ARTFACTS dhe një video. Në ekspozitë do të njiheni edhe me një analizë-koncept rreth fillimit dhe vazhdimësisë të ketij projekti.

**********************************************************************

No comments: