Pages

May 16, 2012

Mbrojtja e Monumenteve...

Kemi filluar te mendojme per nje monument qe te deshmoje 100 vjetorin e shpalljes se pavaresise te shtetit Shqipetar...
Shume shtete festojne me buje e zhurme, me organizime nga me te mrekullueshmet pervjetoret e festave kombetare...edhe Shqiperia pergatitet te festoje "denjesisht".
Kjo kronike tregon shume qarte se ne vend qe te duam "pulen e botes" duhet se pari te sajohemi me kete pulen e shkrete shqiptare...
Kerkuam nga te kater anet nje ARTIST qe te bente nje KRIJIM te denje per 100 vjetorin. E gjetem apo u gjend ne momentin e duhur (thuajse shume vone).
Kemi vendosur edhe "bocetin fitues".
...por pyetja ime eshte kjo: c'beme keto vite nderkohe qe monumente kulture, nderi dhe lavdie, lapidare apo varre jane tashme ndertuar dhe vazhdojne te ekzitojne ne truallin e ketij kombi te pergjakur luftrash?
Nuk dua te kritikoj askend por kritikoj se pari veten time dhe perpiqem te gjej nje menyre per te "demshperblyer" neglizhencen personale lidhur me kete teme.
Ruajtja e monumenteve eshte DETYRE e popujve qe jetojne dhe duan te krenohen/zemerohen me ate qe ishte, eshte dhe do te mbetet HISTORI...
Pse gjithmone perçmojme ate qe kemi dhe nuk PAJTOHEMI me realitetin? Mendoj se duhen vleresuar si te mirat ashtu edhe te metat per te kuptuar ku duhet korrigjuar dhe perfeksionuar stili.

Ky dokumentar eshte i denje per komente dhe reflektime personale...
Jeni te ftuar te mendoni sikur te ishit PERfACTs dhe le te provojme se c'mund te ndodhe nese krijojme alternativa!


No comments: