Pages

Nov 8, 2011

BBC's World Routes | Albanian Urban Music

*This information is from BBC.
*Ky informacion eshte marre nga BBC.

Pjesa e Pare.

Duke ndjekur gjurmet e folkloristit Al Lloyd, Lucy Duran viziton Shqiperine per te dokumentuar muziken e panjohur urbane te nje vendi te mbyllur nga bota e jashtme per me shume se 50 vjet.

Lucy merr pjese ne nje event ne Tirane, ku disa nga muzikantet me te mire te qytetit jane mbledhur dhe argetohen nen tingujt e muzikes dhe pijes tradicionale shqiptare, rakise.
Ajo viziton keshjellen e Skenderbeut ne qytetin e Krujes, ku ansambli i hershem vokal 'Burrat e vjeter te Krujes' reflektojne se si jeta ka ndryshuar qe nga renia e komunizmit.
Pas kthimit ne kryeqytet, ajo takohet ne nje bar te Bllokut me grupin Folk-Hip Hop 'Westside Family', te cilet kane sjelle muziken tradicionale ne skenen bashkohore.
Se fundmi, ajo niset per ne qytetin e Korces ne jug te vendit per te ndjekur pergatitjet e grupit Lira, qe kendojne serenata patriotike.

Per te degjuar te gjithe programin, si dhe per foto, kenge, dhe itinerare klikoni ketu BBC Radio 3.

------------------------------
Programi muzikor:

BBC Location Recording - Garden party in Tirana, Albania

The Tirana Allstars— I Saw You In White
Performers: Artur Yzeiri (lahuta) Bujar Shtufi (accordion) Gazment Voka (tambur) Iris Beja (singer) Ismail Kavaja (clarinet)BBC Location Recording, Tirana, Albania 2011

The Tirana Allstars— Kaba
Performers: Artur Yzeiri (lahuta) Bujar Shtufi (accordion) Gazment Voka (tambur) Ismail Kavaja (clarinet)BBC Location Recording, Tirana, Albania 2011

The Tirana Allstars— Medley of wedding songs
Performers: Artur Yzeiri (lahuta) Bujar Shtufi (accordion) Gazment Voka (tambur) Ismail Kavaja (clarinet)BBC Location Recording, Tirana, Albania 2011


BBC Location Recording - Kruja Castle, Albania

Grupi Karakteristik Pleqte E Kruje (The Old Men of Kruja)— Maja Krahu
Performers: MustafaBBC Location Recording, Kruja Castle, Albania 2011

Grupi Karakteristik Pleqte E Kruje (The Old Men of Kruja)— Last Night My Friends Told Me To Marry the Old Man
BBC Location Recording, Kruja Castle, Albania 2011

Grupi Karakteristik Pleqte E Kruje (The Old Men of Kruja)— My Bird
BBC Location Recording, Kruja Castle, Albania 2011


BBC Location Recording - Tirana, Albania

West Side Family— Kena Lind Për Çef
West Side Family, Supersonic Records, N/A

West Side Family— Hou Çike
West Side Family, Supersonic Records, N/A


BBC Location Recording - Palace of Culture, Korca, Albania

Grupi Lira— Traditional Patriotic Song
BBC Location Recording, Palace of Culture, Korca, Albani

Grupi Lira— Traditional Patriotic Song
BBC Location Recording, Palace of Culture, Korca, Albaniaa

Grupi Lira— Traditional Patriotic Song
BBC Location Recording, Palace of Culture, Korca, Albania

Grupi Lira— Traditional Patriotic Song
BBC Location Recording, Palace of Culture, Korca, Albania

No comments: