Pages

Dec 1, 2011

Featured Artist | Angelin Preljocaj

Angelin Preljoçaj eshte nje artist francez me origjine shqiptare, si dhe koreograf i baletit kontemporan.
Puna e tij koreografike është e bazuar në shkrimet e historisë së baletit klasik, por është vendosmërisht bashkëkohore; dhe konsiderohet si një nga koreografët më të rëndësishëm te kërcimit sot. Ai u bashkua me repertorin e Ballet de l'Opéra national de Paris fillim të viteve 1990 dhe ka drejtuar kompaninë që nga viti 1985. Preljocaj, i njohur pas si Baleti Preljocaj, ka qenë rezident në Black Hall  Aix-en-Provence që nga viti 1996.  Për të ditur më shumë për artistin, vizionin, punën dhe grupin e tij, vizitoni websitin e tij BALLET PRELJOCAJ.Turnet e ketij baleti mund ti gjeni ketu: TOURS.

No comments: