Pages

Mar 18, 2012

Aurora Kenga - GUEST WRITER

Akoma poezi...te skruara ne momente te ndryshme, te shtyra nga frymezim dhe nga stimuj ne rrethana te ndryshme!!!
Keshtu shkruan Aurora.
Ancora poesie...scritte in diversi momenti, ispirate e stimolate da diverse circostanze!!!
E' Aurora che scrive. A Jacko
Tu eri un bellissimo sogno
Che sapeva di fragili sorrisi
E di due occhi grandi che sbirciavano
Nel profondo del mio cuore.
Eri una speranza di vita
Un futuro che stava nelle mie mani.
Un suono dolce di puro amore,
incantato dalle tue parole.
Tu sei il mio sogno spezzato,
al quale non avrei mai rinunciato;
lo specchio della mia solitudine
ed il bimbo docile dietro la maschera di genio.
Mi mancherai per sempre grande omino,
rivedermi in te mi mancherà.
Ma il tuo ricordo eterno e sublime,
finchè avrò fiato, nell’anima vivrà. 
(Dedicato a Michael Jackson, dopo la sua triste e improvvisa morte)


Jeta e një ashkle

Unë jam një ashkël
Pjesë e mbetur e një zjarri bubulak,
I ndezur ky në cep të një zalli lumor.
Dikur një trung i vjetër e i lashtë,
më përvetëonte në krenarinë e përjetësisë.
Më pas i dhashë hov fjollës gjarpëruese,
që kërcente nën melodinë drithëruese të flakës.
Era më përshkonte e uji s’më arrinte
dhe unë ndër deje kisha zjarr e zjarr jepja.
Më pas erdhi heshtja dhe me të uji i fortë.
E unë mbeta në zall, larg ujit  pranë erës.
Me heshtjen u miqësova edhe pse armike s’ishim.
Me heshtjen u mësova dhe ajo mësoi nga unë.
Në heshtje vëzhgoj lumin dhe erën që më përkëdhel.
Por era edhe uji në heshtje nuk më lënë.

Hapa në errësirë

Hedh hapat e ngurtë,
përpara në errësirë,
dëgjoj një muzikë të vjetër,
dhe ndjek qorrazi drejtimin e notave.
Teksa shiu më përshkon trupin
ndiej diga që çahen në shpirtin tim.
Edhe hëna fshihet për të më evituar…
dhe unë me trupat pa jetë
Të mijëra ëndrrave kohore
Hedh hapat e ngurtë përpara në errësirë.

Kam  marrë dhimbjen në dorë
dhe eci me orë e pa orë
drejtimin s’e di as vetë
po eci në udhën e shkretë
diku do mund të ndalem
diku ku ty s’do të të gjej
dhe hapin tim të lodhur
diku aty unë do ta prej.


No comments: