Pages

Mar 5, 2012

AVAR | Koleksioni i Vrapit

Nje race njerezish totalisht e panjohur dhe e cuditshme erdhi ne Konstandinopoje. Ata quheshin Avar. I gjithe qyteti doli ne muret mbrojtese per ti pare, pasi kurre ndonjehere njerez te kesaj rrace ishin dukur ne keto ane. I mbanin floket te thurrura me gersheta, por rrobat i kishin njesoj si te Huneve.

Muzeu Metropolitan i Nju Jorkut mban nje nga pasurite me te medha kulturore te Shqiperise.

Thesari shqiptar i zbuluar ne fshatin Vrap ne periferi te Tiranes eshte nje prej koleksioneve me te rendesishme qe ky muze i njohur ekspozon.
KUSH E ZBULOI?

SI U LARGUA NGA SHQIPERIA?

SI MBERRITI NE SHBA?

Perse ne Shqiperi nuk dihet, nuk flitet dhe nuk ka asnje botim per kete koleksion?
No comments: