Pages

Jun 3, 2012

Ngjyrosja e Realitetit | Painting Reality

**Creative Sunday Series


Ne 2010, nje nga kryqezimet ne qender te Berlinit ishte 'viktime' [:)] e nje projekti 'gueril' artistik.

Te qendruar ne trafik perpara makinave qe presin te hapet drita jeshile, ne te kater anet e kryqezimit te rinj me bicikleta derdhin bojra ne rruge vetem pak caste perpara se te nderrohet semafori. Komplet te befasuar, duan apo s'duan shoferet, makinat dhe rrotat e tyre kthehen ne furça per kete pikture 'live' apo art publik rrugor. Bojrat  me perberje uji dhe bio-degradable, keshtu qe nuk kane ndonje efekt te madh apo te gjate ne asfalt.

Nje atak spontan artistik per te treguar ne nje menyre vizuale realitetin e trafikut te makinave ne qytet, ky projekt sado gueril apo dhe ilegal vlen me shume si mjet sensibilizimi per kaosin rrugor sesa numra te pafund statistikash. Apo jo?

500 liters of waterbased environmentally-friendly paint on asphalt spread by 2000 cars.
2010 Rosenthaler Platz, Berlin 

No comments: