Pages

Mar 27, 2012

Borrowing Cultures [Huamarrja Artistike] | Pjesa e Katert

Arti ne Kohen e Internetit

via PBS

Interneti ka intensifikuar lidhjet mes njerëzve në të gjithë planetin. Në këtë episod të serisë Off Book nga PBS, hidhet një vështrim  ndikimin e këtij shkëmbimi të ri në botën e artit.
Modelet tradicionale të financimit janë në shkrirje e sipër. Forma të reja në shprehjen e pronësisë kanë lindur për të akomoduar kulturën remix. Artistët kanë gjetur mënyra të tjera për të lidhur eksperiencën fizike dhe traditat e artit në internet. Në këtë epokë dixhitale, përvoja e artit nga perspektiva e artistit dhe publikut artdashës po zhvendoset me shpejtësi duke sjellë më shumë njerëz në procesin krijues. 


Kjo video shpreh idetë dhe mënyrat e përdorimit të artit në kohën e internetit nga vetë ata që kanë bërë të mundur dicka të tillë:

Yancey Strickler, Co-Founder - Kickstarter 
Lawrence Lessig, Co-Founder - Creative Commons 
Ciel Hunter, Creative Director - Creators Project 
Julia Kaganskiy, Editor - Creators Project  

Për më shumë informacion mbi Borrowing Cultures | Huamarrjen Artistike, lexoni artikujt e shkruar në PERfACTs blog këtuPjesa 1, Pjesa 2, Pjesa 3
No comments: