Pages

Sep 2, 2011

Borrowing Cultures [Huamarrja Artistike] | Pjesa e Dyte

"Don't Fuck the Authorshiplessness." -Francois Roche of R&Sie(n)

Vazhdojme te perqendrohemi tek pika 3 dhe 4 e Huamarrjes Artistike, se si procesi krijues sot ben te mundur nje kulture te tere artistike.

3. Remix
4. Krijimtaria Kolektive

"Sot te gjithe mund te remiksin cdo gje. Muzike, video, fotos, cdo gje, dhe ta shperndajne ate menjehere kudo ne bote. Nuk ka nevoje per mjete te shtrenjta, per shperndares apo aftesi. Remiksi eshte nje art popullor [folklorik (:D)], cdo njeri mund ta beje. Prape keto teknika: mbledhja e materialit, kombinimi dhe transformimi i tij, jane po ato qe perdoren ne cdo nivel krijues. Prandaj mund te thuhet se cdo gje eshte nje remix."

Remix_Music [Kenga mbetet e njejte]

Everything is a Remix Part 1 from Kirby Ferguson on Vimeo.

"Kemi tregime qe jane thene, ster-thene, ndare, transformuar, dhe shkaterruar qe nga fillimet e kinematografise."

Remix_Film [Remix.Inc]

Everything is a Remix Part 2 from Kirby Ferguson on Vimeo.

"Kopim + Transformim + Kombinim"

Remix_Technology [Elementet e Krijimtarise]

Everything is a Remix Part 3 from Kirby Ferguson on Vimeo.

Vazhdoni te na ndiqni per Remix_4.

Per me shume mbi muziken, filmat, dhe tekstin e dokumentareve te mesiperm vizitoni faqen everythingisaremix.info.
If you like and want more of these documentaries please donate here (if you can).
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

2 comments:

Unknown said...

...nga e gjithe kjo mund te demoralizohem dhe te mendoj se nuk ka me asgje kreative!!! asnje ide e re ne fushen artistike dhe krijuese?
Ne kete menyre mendoj se riciklojme cdo gje nga e shkuara?

irsiB said...

it is a new kind of creativity :)