Pages

Sep 1, 2011

Borrowing Cultures [Huamarrja Artistike] | Pjesa e Pare

Dérive (rryme/rrjedh)– “nje menyre eksperimentale te sjelluri e lidhur me kushtet e shoqerise urbane: nje teknike e te levizurit kalimthi ne ambiente te ndryshme.”
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Vazhdojme javen e kultures filmike (dhe asaj artistike) duke u perqendruar ne procesin krijues.

Cfare eshte kultura krijuese?
Nga vjen ajo?
Cfare i jep origjinalitet krijmtarise se sotme artistike?

Videot ne kete seri tregojne se si ky proces ka bere te mundur nje kulture te tere krijuese:
1.Origjina[liteti]
2.Huamarrja
3. Remix
4. Krijimtaria Kolektive (a.ka. Kulture)
Ky artikull fokusohet ne pikat 1 dhe 2 te procesit, si fillim i kultures krijuese.

1.
"E gjithe krijimtaria eshte ndertuar mbi cka ekzistuar me pare."
"All creative work is derivative. All creativity builds upon something that existed before and every work of art is essentially a derivative work."

Fotografuar dhe animuar nga Nina Paley.
Fotografuar tek Metropolitan Museum of Art, New York City.
Muzika nga Todd Michaelsen ("Sita's String Theory," a Bonus Track on the soon-to-be-released Sita Sings the Blues soundtrack CD!).
(for a free high-res download go here)

2.
"Versions / Versione"


Na ndiqni per Pjesen e Dyte te kesaj serie :).
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

No comments: