Pages

Apr 23, 2012

One Day on Earth ALBANIA | The Screening Event

Filmi dokumentar 'Nje Dite ne Toke' eshte mundesuar nga me shume se 3000 ore xhirime, ku njerez te thjeshte ne mbare boten kane filmuar jeten e tyre ne te njejten dite, 10 tetor 2010. Kjo iniciative shfaq pamje te nje njerezimi te nderlidhur qe kurre me pare s’ka qene i mundur.
Filmi me metrazh te gjate u shfaq ne Diten e Tokes, 22 prill 2012 ne Tirane si pjese e nje eksperience globale ne mbi 160 vende.
Ky event u mundesua ketu ne Tirane nga PERfACT (Facebook) ne bashkepunim meTirana Ekspres (The alternative art space of Tirana) (Facebook). Falenderojme organizaten Nje Dite ne Toke per kete iniciative te shkelqyer. 
Filmi te ben te qeshesh, te qash, te mendosh, por me teper te ben te kuptosh qe ne ketu ne Shqiperi jemi nje pjese mjaft e vogel e nje sistemi qe tejkalon dhe imagjinaten . Pra nuk jemi te izoluar me. Cdo gje eshte e nderlidhur, jo vetem ne shkembimin shoqeror te vlerave, eksperiencave, por dhe deshira e perpjekja per te patur nje jete sa me te plote me cdo gje qe na ofron ky planet. Prandaj filmi duhet pare me nje mendje te hapur, per te gjetur frymezimin dhe fuqine te vazhdojme perpara; te shijojme cka na ofrohet por edhe te japim mbrapsht. Vetem keshtu mund te arrijme nje balance te gjate e te qendrueshme me veten dhe token ku jetojme.
Per te ditur me shume mbi kete projekt dhe realizimin e tij klikoni me poshte:

Ja disa video dhe foto nga shfaqja e filmit ne Tirane.

photo by diagstudio
photo by diagstudio
photo by diagstudio
photo by diagstudio
photo by diagstudio
photo by diagstudio
photo by diagstudio
photo by diagstudio
Falenderojme per mbeshtetjen te gjithe ata qe mundesuan dhe ishin aty gjate shfaqjes se filmit 'Nje Dite ne Toke'  ne Tirana Ekspres (The alternative art space of Tirana)No comments: